دانلود{مقاله درباره مضرات مصرف نمك}

با سلام و درود خدمت خدمت شما پژوهشگر عزیز در این مطلب از سایت فایل با عنوان مقاله درباره مضرات مصرف نمك هم اکنون آماده دریافت می باشد برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب مراجعه نمایید .مضرات مصرف نمك,تحقیق مضرات مصرف نمك,بررسی مضرات مصرف نمك,مقاله مضرات مصرف نمك,فوايد مصرف نمك,بررسی فوايد مصرف نمك,مقاله فوايد مصرف نمك
مقاله درباره مضرات مصرف نمك|50291293|afg

در 8 صفحه با فرمت word و قابل ویرایش


مضرات مصرف نمك


نمك خوراكي (edible salt) يك ماده معدني و بـلـورين است كه عمدتاً از سـديم كلرايد (sodium chloride) تشـــكيل يافته است. از جمله مصارف نـمك خوراكـي مي تـوان بـه طـعم دهـي بـه مـواد غـذايـي، به عنوان يك نـگهدارنده مـواد غـذايـي (جلـوگيري از فسـاد مـــواد غذايي) و ترد كننده


گوشت اشاره كرد.


تقسيم بندي نمك ها:


1-سنـگ نمك (rock salt): سـنگ نـمـك يـا هاليت (halite) يــك نمك تصفيه نشده، با رنـگ خاكستري و ممـلو از نـاخالـصي است. از اين نمك براي ذوب كردن يخ و برف در خيابانها و جاده ها استفاده ميشود. سنگ نمك در واقع سديم كلرايد است با فرمول شيميايي (NACL).


2-نمك سفره (table salt): سنگ نمك تصفيه شده و آسياب شده است، كه معمولاً با يد غني سازي شده است.


3-نمك دريا (sea salt): اين نوع نمك با تبخير آب دريا و اقيانوسها حاصل ميشود. تركيابت شيميايي نمك دريا شامل سديم، كلرايد، سولفات، منيزيوم، پتاسيم، كلسيم است. نمك دريا تصفيه نشده و فاقد يد ميباشد.


4-نمك ترش (SOUR SALT): نمك ترش و يا نمك سيتريك كه از ميوه هاي اسيدي نظير ليمو ترش استخراج ميشود.


دسته بندي نمك ها :


1-نمك تصفيه نشده (UNREFINED): مصرف اين نوع نمك به خاطر دارا بودن ناخالصي هاي خطرناك توصيه نميگردد. ناخالصي هاي نمك تصفيه نشده ميتواند شامل: جيوه، آرسنيك، فلور، كادميوم، سولفات كلسيم، منيزيوم، سنگ گچ و ساير فلزات سنگين باشد.


2-نمك تصفيه شده (REFINED): در اين نمك ناخالصي هاي نمك جدا ميشود. اين نمك حداقل از 95 درصد سديم كلرايد تشكيل يافته است.


3- نمك تصفيه شده و يد دار: مصرف اين نوع نمك توصيه ميگردد. مواد تشكيل دهنده اين نوع نمك به قرار زير است:


-95 درصد كلرايد سديم.


- عامل ضد كلوخه شدن (ANTICAKING AGENTS): مواد نمگيري ميباشند كه با جذب رطوبت مانع به هم چسبيدن كريستالهاي نمك ميشوند. نظير كربنات كلسيم، كربنات منيزيوم و سديم سيليكا آلومينات. با اضافه كردن چند دانه برنج نپخته نيز ميتوانيد از به هم چسبيدن كريستالهاي نمك به يكديگر جلوگيري كنيد.


- قند معكوس (INVERT SUGAR): قند معكوس (تركيب مساوي گلوكز و فروكتوز كه از هيدروليز سوكروز تهيه ميشود) از تبخير يد و همچنين زرد شدن رنگ نمك هنگام مواجهه با نور خورشيد جلوگيري ميكند.


- يـد (IODINE): يد به شكل يديد پتاسيم (POTASSIUM IODIDE) و يا يدات پـتـاسـيـم (POTASSIUM IODATE) به نمك افزوده ميگردد.


نكته: يد بمنظور جلوگيري از توليد ناكافي هورمونهاي تيروئيد حائز اهميت است. عدم مـصرف يـد ايجاد هـايـپوتيروئيديسم (كم كاري غذه تيروئيد) ميكند، كه باعث ايجاد گواتر (GOITRE)، كرتينيسم (CRETINISM) (عقب ماندگي توام با كوتولگي) و در بزرگسالان ايجاد ميكزدم (MYXEDEMA) ميكند.


نكته: در برخي از كشورها غير از يد، سديم فلورايد و يا پتاسيم فلورايد و همچنين فوليك اسيد نيز به نمكهاي خوراكي اضافه ميگردد.


فوايد مصرف نمك:


سديم و كلر دو جزء اصلي نمك خوراكي براي بقاي تمام موجودات زنده از جمله انسان ضروري ميباشد. سديم يك الكتروليت است مانند پتاسيم، كلسيم و سديم. مصرف نمك مانند چربي ها براي بدن ضروري ميباشد، اما مصرف بيش از نياز ميتواند براي بدن مضر باشد. كاركردهاي نمك خوراكي(سديم) در بدن:


1- تنظيم توازن اسيد و باز در بدن (PH).


2-تنظيم فشار خون.


3-انتقال پيامهاي عصبي.


4-انقباضات عضلاني.


5-كمك به حمل مواد غذايي به داخل سلولهاي بدن.


6-ترشح اسيد معده.


7-تعادل مايعات بدن.


8-تعادل الكتروليت هاي بدن.


نكته: عدم مصرف كافي نمك ميتواند به انقباضات شديد عضلاني، ريتم ضعيف قلب، مرگ ناگهاني، ايست قلبي و سرگيجه منجر گردد.


مضرات مصرف بيش از اندازه نمك:


1-ابتلا به پر فشاري خون.


2-سكته.


3-فقر كلسيم.


4-پوكي استخوان.


5-ادم.


6-افزايش وزن.


7-زخم معده.


8-تشديد آسم.



مطالب دیگر:
پاورپوینت خلاصه کتاب تئوری و طراحی سازمان (جلد دوم) تالیف ریچارد ال دفت ترجمه دکتر پارساییان و دکتر اعرابیفصل دوم ادبیات نظری و پیشینه تحقیق بررسی عوامل موثر بر میزان رشد سالانه فروش محصولات لوازم خانگی - 47 برگ وورد قابل ویرایشپاورپوینت فصل یازدهم کتاب تئوری و طراحی سازمان (جلد دوم) تالیف ریچارد ال دفت ترجمه پارساییان و اعرابیپاورپوینت فصل دوازدهم کتاب تئوری و طراحی سازمان (جلد دوم) تالیف ریچارد ال دفت ترجمه پارساییان و اعرابیپاورپوینت فصل سیزدهم کتاب تئوری و طراحی سازمان (جلد دوم) تالیف ریچارد ال دفت ترجمه پارساییان و اعرابیپاورپوینت فصل چهاردهم کتاب تئوری و طراحی سازمان (جلد دوم) تالیف ریچارد ال دفت ترجمه پارساییان و اعرابی با موضوع روابط بین سازمانیپاورپوینت فصل پانزدهم کتاب تئوری و طراحی سازمان (جلد دوم) تالیف ریچارد ال دفت ترجمه پارساییان و اعرابیاینستاگرام مارکتینگ- لایک های پول سازدانلود پاورپوینت زندگی نامه شهید قاسم سلیمانیپاورپوینت بررسی میزان شفافیت و پاسخگویی در نظام های سیاسی مختلف و شناسایی الزامات ارتقای شفافیت و پاسخگویی در ایراندانلود پاورپوینت بررسی تطبیقی بودجه ریزی استرالیاسوالات تئوری جامع ماشین های الکتریکیپروژه ترانس مثلث مثلثکنترل مدرن شایانفرسوالات کنترل مدرندانلود پاورپوینت آشنایی با استان مازندراندانلود پاورپوینت ظهور پارکها و مراکز رشد علم و فناوری-وجه تمایز دانشگاه سنتی و مدرندانلود پاورپوینت قوانین تجارت حلال و حرام از دید اسلامدانلود پاورپوینت متدلوژی سیستم های نرم (SSM)دانلود پاورپوینت نقش مراکز رشد در توسعه کار افرینی و تاثیر آن در تایلنددانلود پاورپوینت آشنایی با شرکت خودروسازی تویوتاپاورپوینت حاکمیت شرکتی و مساله شفافیت (نگاهی به نقش شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه)تحقیق در مورد اثر مغناطیسی جریان الکتریکیتحقیق در مورد شوت سه گام بسکتبالآزمون علوم تجربی درس 1 و 2چهارم دبستان